Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Bijbel voor een kleine kanjer/prinses
€15,50

Verhaalstijl
Korte, in de verleden tijd geschreven, verhalen, met één tot drie pagina’s tekst per verhaal. Moeilijke woorden worden niet altijd uitgelegd. De verhalen geven beknopt de bijbelse kern van het verhaal weer. Sommige verhalen eindigen met een bijbeltekst. De verhalen blijven dicht bij de oorspronkelijke bijbeltekst, met af en toe wat eigen toegevoegde details (bijvoorbeeld op pagina 112: ‘Maria en Jozef gingen toen meteen trouwen’).

Visie auteur
De tekst aan het begin van het boek luidt: ‘Van de Heer is de aarde en alles wat daar leeft.’ Jezus zal met ons zijn, tot aan de voltooiing van deze wereld (‘Jezus zegt: “Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven…”’).

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
De verhaalstijl en het woordgebruik sluiten goed aan bij kleuters en kinderen tot een jaar of 8. De beknopte wijze van beschrijven geeft ouders de mogelijkheid om zelf iets meer van het verhaal te vertellen, passend bij de leeftijd van het kind.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 25 verhalen
Nieuwe Testament: 30 verhalen

Ieder verhaal eindigt met een tekstverwijzing.
Met inhoudsopgave.

Illustraties
Realistische tekeningen met pastelkleuren, die de tekst van het verhaal ondersteunen. Per verhaal een grote en twee kleinere illustraties.

Bruikbaarheid
Geschikt om thuis voor te lezen en zelf te lezen vanaf 8 jaar.

Uitvoering
Deze kinderbijbel bestaat uit twee versies: voor jongens (Bijbel voor een kleine kanjer) met een kaft met blauwe tinten. Voor meisjes (Bijbel voor een kleine prinses) met een kaft met roze tinten. De inhoud is hetzelfde. 
Voorin is een pagina opgenomen om de naam van ontvanger en gever in te vullen.