Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Bijbelverhalen voor jonge kinderen
€16,99

Verhaalstijl

In Bijbelverhalen voor jonge kinderen worden dertig bijbelverhalen verteld.

Ieder bijbelverhaal beslaat vier pagina’s. De verhalen zijn geschreven in korte zinnen en in begrijpelijke, eenvoudige taal. Na ieder verhaal staan twee vragen voor de kinderen. Vaak is de ene vraag gericht op het verhaal zelf en gaat de andere vraag over sociaal-emotionele aspecten en wat dieperliggende boodschappen in het verhaal. Bij het verhaal over Noach bijvoorbeeld is de eerste vraag: Heb je weleens een regenboog gezien? En de tweede vraag: Heb je weleens iets beloofd aan iemand?

Na de vragen staat er een kort gebed afgedrukt dat voorgelezen kan worden.

Extra informatie

Als je deze bijbel cadeau wilt geven, kun je voorin de naam van het kind en de datum noteren.

Aan het begin van het boek staat uitleg voor de ouders/voorlezers over hoe je het boek het beste kunt gebruiken.

Aan het eind van het boek zijn er nog een aantal thematische pagina’s: Het gebed van God (over het Onze Vader), De tien regels (over de tien geboden) en De geloofsbelijdenis van de apostelen (over de Apostolische geloofsbelijdenis). Daarna volgen een paar pagina’s met bijbelteksten om te onthouden. En als laatste is er een themagedeelte over bidden met kinderen en vind je een gebedsdagboek waarin je woorden kunt invullen.

Visie auteur

Aan het begin van het boek leggen de schrijvers uit wat hun doel is met dit boek. Zij willen ouders helpen bij hun verantwoordelijkheid om hun kinderen kennis te laten maken met de Bijbel. Ze willen ouders/verzorgers helpen om kinderen te begeleiden bij hun eerste stappen met Jezus. De auteurs willen graag laten zien dat God een relatie wil met zijn kinderen. Zij hopen dat de kinderen die deze bijbel lezen dat op hun beurt weer doorgeven aan hun kinderen. ‘Gods woord doorgeven, een mooier cadeau bestaat er niet.’

De auteurs laten God zien als beschermend en machtig, alles ligt in zijn hand. Daarbij is Hij ook toegankelijk: je kunt met Hem praten. In het boek wordt ook de zondeval beschreven als breuk tussen mens en God, en Gods plan voor redding: Jezus.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

Deze kinderbijbel sluit aan bij de leeftijdscategorie van kleuters. Alleen de tekst van het paasverhaal is wat ingewikkeld geschreven. Deze bijbel zou ook zelf gelezen kunnen worden door kinderen die al wat verder zijn in hun leesontwikkeling.

Vertelde verhalen

Bijbelverhalen voor jonge kinderen bevat 30 bijbelverhalen.
Oude Testament: 15
Nieuwe Testament:15
Zie inhoudsopgave voor de verhalen.

Bij de verhalen staan bijbelverwijzingen. De bijbelverhalen eindigen met het verhaal van Hemelvaart. Na het laatste bijbelverhaal zijn er extra themagedeeltes opgenomen.

Illustraties

De full colour illustraties zijn vaak over twee pagina’s getekend. Op de gezichten van mensen en dieren is veel emotie getekend. Er staan niet heel veel kinderen afgebeeld, alleen als het verhaal daarover gaat. Mensen op de afbeeldingen hebben een niet-westers uiterlijk.

Verwerkingsmogelijkheden

Aan het eind van ieder bijbelverhaal staan twee vragen. En er is een gebedsdagboek toegevoegd aan het eind van het boek.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk

Deze bijbel is geschikt om thuis en in de kerk voor te lezen. Ondanks het kleinere formaat is deze bijbel ook geschikt voor grote groepen, omdat de afbeeldingen duidelijk en groot zijn.

Uitvoering

Stevig, gebonden boek met matte pagina’s.