Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
De kleine Kijkbijbel
€12,95

Verhaalstijl

Korte, bondige tekst bij sprekende illustraties. Ongeveer twaalf dubbele pagina’s per verhaal met vier tot acht regels per pagina. De tekst is gebaseerd op de grondtekst van de Bijbel. De bijbelgedeelten worden op een zorgvuldige manier beknopt weergegeven. De tekst is beschrijvend en het woordgebruik eenvoudig. Het gebruik van de tegenwoordige tijd maakt de tekst fris en levendig. Er wordt geen uitleg of interpretatie aan de verhalen toegevoegd. Bijvoorbeeld in het verhaal koning David: ‘Hij slingert een steen door de lucht, tegen het hoofd van Goliat. De reus valt neer. Daar ligt Goliat plat op de grond, hij is dood.’

Extra informatie

Deze kinderbijbel bevat tien verhalen uit de serie: Wat de Bijbel ons vertelt. Het is dezelfde stijl als in de Kijkbijbel, maar de tekst is compacter.

Visie auteur

De visie van de auteur is terug te vinden in de ‘Leeswijzer’ van de Kijkbijbel (grote versie). Daar is vermeld dat het in deze bijbel gaat om het kennen van God, die zich verbindt met de geschiedenis van mensen. Kinderen leren door de bijbelverhalen ontdekken wie zij zelf zijn, hoe zij het leven tegemoet kunnen treden en hoe hun leven met God verbonden is. Daarom wordt in deze kinderbijbel de nadruk gelegd op geloof en vertrouwen.

God wordt beschreven als de Schepper van het heelal; Hij is trouw en zorgt goed voor zijn volk. Jezus is op aarde gekomen om de mensen te redden; Hij gaf zijn leven voor hun zonden. Wonderverhalen blijven dicht bij de bijbeltekst. De kruisiging van Jezus wordt sober verteld. Andere wrede verhalen worden niet verteld.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

Deze kinderbijbel is geschreven met het oog op mensen die niet bijzonder thuis zijn in de Bijbel. De kleine Kijkbijbel is in de eerste plaats een kijkboek en daarnaast een voorleesboek. Deze opzet maakt deze uitgave bijzonder geschikt om te bekijken en te lezen met mensen met een verstandelijke beperking. Illustraties en tekst samen sluiten goed aan bij de beleving van kinderen tot ongeveer acht jaar. Zelf lezen vanaf acht jaar.

Vertelde verhalen

Oude Testament: 5 verhalen
Nieuwe Testament: 5 verhalen
Verhalen: zie inhoudsopgave

Illustraties

De illustraties vormen de basis van deze kinderbijbel. Bij elk verhaal staat op iedere pagina een grotere, kleurige illustratie. De illustrator geeft op eenvoudige wijze gezichtsuitdrukkingen en gebaren treffend weer. Dezelfde personen hebben steeds dezelfde kleding aan zodat het verhaal via de tekeningen goed te volgen is. Jezus heeft in alle verhalen eenzelfde witte mantel aan waardoor Hij in elk verhaal direct te herkennen is.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/ (zondags)school

Bijzonder geschikt om thuis te bekijken en voor te lezen. Wat minder goed te gebruiken voor in kinderkerk en (zondags)school vanwege het kleine formaat.

Uitvoering

Het boekje is compact, handzaam en stevig. De tekst is gedrukt in een groter lettertype met veel witruimte. Door het dikkere papier is deze uitgave duurzaam.