Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Het verhaal van Gods liefde
€14,99

Verhaalstijl

In eenvoudig en eigentijds taalgebruik worden de bijbelverhalen in rijmvorm kort verteld. Op de linkerbladzijde staan steeds twee coupletjes van vier regels waarin het verhaal wordt verteld. Op de rechterbladzijde staat steeds in twee regels en op rijm de boodschap van dat verhaal vermeld (bijvoorbeeld bij het verhaal over de wetgeving op de berg: ‘De wetten staan in steen geschreven, zo heeft God ze ons gegeven.’) De verhalen zijn niet ingedeeld in hoofdstukken; het vormt één lang verhaal over Gods reddende liefde.

Visie auteur

Achterop deze kinderbijbel vind je de visie van de auteur: ‘God heeft een reddingsplan. Het was zijn plan om goed te maken wat verkeerd gegaan was in het paradijs. Dit plan duurde honderden jaren en was het meest kostbare plan uit de geschiedenis. Uiteindelijk stuurde God zijn eigen Zoon naar de wereld om het grootste cadeau aller tijden aan te bieden: eeuwig leven met Hem. Dit prachtige plan is op elke pagina van de Bijbel te vinden. Ook in deze kinderbijbel loopt het reddingsplan van God als een rode lijn door de verhalen heen.’

Deze kinderbijbel eindigt met: ‘God doet steeds wat Hij belooft. Hij redt wie er in Hem gelooft!’

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

De verhaalstijl en het woordgebruik sluiten aan bij de leeftijdscategorie. Sommige informatie gaat wel verloren, omdat het verhaal heel kort en bondig wordt verteld. Deze kinderbijbel is bij uitstek geschikt om voor te lezen en samen met het kind te bespreken. Zelf lezen kan vanaf 6/7 jaar.

Vertelde verhalen

Oude Testament: ongeveer 10 verhalen
Nieuwe Testament: ongeveer 13 verhalen

De verhalen komen uit Genesis tot en met de Hemelvaart.

Omdat het één doorlopend verhaal is en er ook geen inhoudsopgave is, zie je niet meteen welke verhalen er verteld worden. Sommige zijn kort en lopen heel vlot in elkaar over, bijvoorbeeld de verhalen over de opstanding en hemelvaart van Jezus. Andere verhalen zijn langer, bijvoorbeeld het verhaal over Jozef en zijn broers.

Illustraties

De illustraties zijn vrolijk en kleurig. Opvallend zijn de wat grote hoofden ten opzichte van het lijf. De gezichten en houdingen tonen duidelijke emoties. Elke illustratie beslaat twee bladzijden. De tekst is er in zwarte letters opgezet. De illustratie vult de tekst aan, samen vormen ze één geheel.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

Aangezien de verhalen beknopt worden verteld is deze bijbel geschikt om voor te lezen aan kinderen die al een beetje bekend zijn met de bijbelse verhalen. Zij zullen de verhalen dan herkennen.

Uitvoering

Deze bijbel is uitgevoerd met een foam kaft.

Voorin is ruimte om de naam van de ontvanger in te vullen.