Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Mijn Bijbel vol verrassingen
€10,50

Verhaalstijl

De verhalen worden in modern taalgebruik verteld. De tekst is in tekstblokjes verdeeld over de full colour pagina’s. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt, maar wel bijbelse taal als ‘stenen tafelen’, ‘zonden’ en ‘Messias’. De auteur vertelt de verhalen vanuit de derde persoon. De tekst blijft ondanks het moderne taalgebruik dichtbij de oorspronkelijke tekst.

Extra informatie

Op elke pagina zijn meerdere flapjes die door het kind kunnen worden opengemaakt. De flapjes geven een soort ‘voor’ en ‘na’ beeld. Bijvoorbeeld: onder het flapje in de illustratie van de storm op het meer zie je dat het meer weer spiegelglad is, en onder het flapje in de illustratie van Mozes voor de Rode Zee is de zee gespleten.

Visie auteur

Jezus is de Zoon van God en is naar de aarde gekomen om ons te redden. Hij had zelf niets fout gedaan, maar stierf aan het kruis voor onze fouten en stond op uit de dood. Hij is teruggegaan naar zijn Vader in de hemel, maar eens zal Hij terugkomen en dan kunnen wij Hem allemaal zien.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

De verhaalstijl, het woordgebruik en de lengte van de verhalen sluiten aan bij de leef- en belevingswereld van oudere kleuters tot 6 à 7 jaar. De platen en flapjes zijn ook voor jongere kinderen aantrekkelijk, maar sommige verhalen zijn voor hen misschien wat lang. De flapjes maken de verhalen extra uitnodigend en verrassend. De illustraties zijn geschikt om over door te praten, juist door de flapjes.

Vertelde verhalen

Oude Testament: 5 verhalen

Nieuwe Testament: 6 verhalen (gelijkenissen en wonderen zijn bij elkaar gezet)

Het Oude Testament vertelt de verhalen over de schepping, Noach, Mozes (uittocht uit Egypte en tijd in de woestijn), Daniël (mannen in de brandende oven en Daniël in de leeuwenkuil) en het verhaal van Jona. Het Nieuwe Testament vertelt over het leven van Jezus: zijn geboorte, zijn doop, de bruiloft in Kana, de wonderen van Jezus, de gelijkenissen van Jezus en zijn sterven en opstanding.

Aan het begin van elk verhaal staat uit welk bijbelboek en hoofdstuk het verhaal komt.

Illustraties

De illustraties zijn kleurrijk en uitnodigend en bedekken de gehele pagina. Er staan meerdere tekeningen op één pagina afgebeeld. De tekeningen onder de flapjes sluiten aan de randen naadloos aan op de rest van de pagina. Er is veel te zien op een pagina.

Bruikbaarheid

Dit boek is geschikt om voor te lezen en om samen de flapjes te bekijken. Het is echter ook heel goed door een kind zelf te ‘lezen’ omdat de verhalen door middel van de flapjes heel duidelijk worden weergegeven.

Uitvoering

Het boekje is uitgevoerd met dikke kartonnen pagina’s. De flapjes zijn dunner, maar ook nog vrij stevig.