Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Mijn eerste (mini)bijbel - De beste start voor jonge kinderen
€9,99

Verhaalstijl

De schrijfster gebruikt een kinderlijk expressieve stijl met eigentijds taalgebruik. Vier tot zes pagina’s per verhaal. Voorbeeld: ‘Woef. Woef. Rrrr-woef! Dat was de hond.’ Bijvoeglijke naamwoorden krijgen een duidelijk accent door gebruik van een groot lettertype. De auteur blijft dicht bij de bijbeltekst, laat eerder iets weg dan dat ze iets toevoegt. Moeilijke woorden worden in voetnoten uitgelegd. Soms ook in de tekst (‘schriftgeleerden’ zijn ‘wijze mannen’) 
De moraal is duidelijk: goed is goed, slecht is slecht, gehoorzaamheid geeft vreugde, ongehoorzaamheid leidt tot verdriet.

Visie auteur

De auteur benadrukt in de vertellingen de liefde en de zorg van God. God zorgt voor zijn volk en schiet te hulp in nood: ‘Jullie deden niet wat ik gevraagd had. Maar nu je in nood zit, mag ik je weer helpen. En Ik help – want ik houd van jullie.’ 
Jezus, de Zoon van God, zorgt er voor dat deze boodschap over de hele wereld klinkt. Want ‘de HERE houdt van iedereen op aarde.’

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

Mijn eerste bijbel sluit aan bij de belevingswereld van kinderen vanaf ongeveer vier/vijf jaar. Zelf lezen vanaf acht jaar.

Vertelde verhalen

Oude testament: 32 verhalen 
Nieuwe testament: 31 verhalen 

De verhaalkeuze is evenwichtig. Ook enkele minder bekende verhalen zoals Hizkia, de tempelbouw en de reizen van Paulus worden verteld. Bij sommige verhalen worden wezenlijke tekstgedeelten gemeden waardoor de schrijfster de tekst van haar scherpe randen ontdoet. Zo mist het verhaal over Kaïn en Abel en over de tiende plaag voor de uittocht uit Egypte, waardoor ook het Joodse Paasfeest geen aandacht krijgt. 
Met het visioen van Johannes op de nieuwe wereld, krijgt deze kinderbijbel een mooi afgerond slot.

De bijbelgedeelten staan vermeld bij de inhoudsopgave. 
Met naamregister

Illustraties

Op elke pagina staan kleurrijke, ingetogen waterverftekeningen die gemoedelijk en vrolijk van aard zijn. Emoties zijn duidelijk te herkennen: iemand kijkt blij, verdrietig, opgelucht, enz.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

Geschikt om thuis, in kinderkerk of (zondags)school voor te lezen. Sommige verhalen zijn, met meer dan zes pagina’s, aan de forse kant.

Bijzondere gegevens

Ook in braille editie te lenen

Minieditie voor 9,99