Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Mijn Kleuterbijbel
€12,50

Verhaalstijl

De bijbelverhalen worden kort weergegeven in meestal eenvoudig en eigentijds taalgebruik en in de verleden tijd. Er komen regelmatig moeilijkere woorden in voor die niet worden uitgelegd (bijvoorbeeld: oproerkraaier, Romeinse gouverneur). Elk verhaal wordt op één pagina weergegeven. Op de pagina ernaast staat een bijbehorende illustratie.

Visie auteur

God is de Schepper van de hemel en de aarde. Jezus is de Zoon van God. God wil alle verkeerde dingen vergeven. Wij mogen Gods wil doen en leren hoe we een vriend van God kunnen zijn door de verhalen in de Bijbel.

Wonderverhalen worden verteld zoals ze in de Bijbel staan.
Wrede verhalen worden beknopt verteld, zonder wrede details.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

De verhaalstijl sluit over het algemeen aan bij de kleuters. Het woordgebruik is soms wat moeilijk voor hen. Vanaf ongeveer zeven jaar kunnen ze de verhalen uit deze kleuterbijbel ook zelf lezen.

Vertelde verhalen

Oude Testament: 22
Nieuwe Testament: 22

In het Oude Testament worden de verhalen vertelt van de schepping Noach, Abram, Jozef,Mozes, Jozua, ruth, Gideon, Samuël, David, Salomo, Jona, Hizkia, Josia en Daniël.
In het Nieuwe Testament verhalen over Jezus geboorte, opgroeien, doop en rondtrekken, gelijkenissen, genezingen en wonderen vertelt en eindigt met de verhalen rond pasen en Pinksteren.

Illustraties

Bij elk verhaal beslaat de illustratie een hele pagina. De illustraties zijn duidelijk en in zachte kleuren getekend, aansprekend voor jonge kinderen.
Jezus is herkenbaar aan zijn witte mantel, met soms een lichtblauwe sjaal.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

Deze kinderbijbel is heel geschikt om thuis of bij de kinderkerk voor te lezen, met hier en daar wat uitleg.

Uitvoering

Gewatteerde kaft.