Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Samenleesbijbel Junior
€22,50

Verhaalstijl
In dertig stappen wordt een ontdekkingsreis door de Bijbel gemaakt. In elke stap is er een bijbeltekst (uit de Bijbel in Gewone Taal), een bijbelverhaal en verschillende verwerkingsmogelijkheden (In deze Bijbel bouwstenen genoemd). Een stap heeft twee pagina’s. De verhalen zijn in de tegenwoordige tijd, met korte, eenvoudige zinnen in eigentijdse taal geschreven. Bij ieder verhaal is er een dikgedrukt stukje tekst dat door kinderen halverwege groep 3 gelezen kan worden. De schrijver blijft met een vrijere beschrijving van het verhaal toch dicht bij de boodschap van de originele bijbeltekst.

Extra informatie
Deze kinderbijbel is speciaal ontwikkeld voor gezamenlijk gebruik in het gezin met jonge kinderen. Een lees-, luister-, praat- en doebijbel.

De Bijbel in Gewone Taal is een vertaling van de Hebreeuwse en Griekse oorspronkelijke teksten met korte vlot leesbare zinnen in begrijpelijk Nederlands, wat iedereen gebruikt. 

Visie auteur
In de inleiding en toelichting op deze bijbel lezen we:
‘Samen met kinderen de Bijbel lezen is erg waardevol, voor kinderen en voor volwassenen. Als je samen leest, ontdek je allebei nog veel meer dan alleen. Bovendien helpt het samen in de Bijbel lezen bij de geloofsopvoeding van je kinderen. De Samenleesbijbel Junior is hier speciaal voor gemaakt. Om de weg te vinden in de Bijbel, en het lezen van bijbelverhalen waardevol en leuk te maken.’

Aansluiting bij de leeftijdscategorie 
Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar om voor te lezen, vanaf groep 3 voorlezen en stukjes om zelf te lezen. De aanvullende informatie en weetjes zijn vooral geschikt vanaf 6 jaar. De tips, doe- en praatopdrachten kunnen met volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar samengedaan worden.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 15 verhalen
Nieuwe Testament: 15 verhalen

Naast bekende verhalen ook onbekende verhalen zoals; Jesaja droomt van vrede, Paulus schrijft een brief en God maakt alles nieuw over Openbaringen.
Tekstverwijzingen zijn er bij de titel van ieder verhaal en bij de inhoudsopgave.
Met inhoudsopgave.

Illustraties
Bij ieder verhaal is een illustratie. De illustraties zijn kleurrijk en realistisch. Verder geven icoontjes de verschillende soorten bouwstenen aan.

Verwerkingsmogelijkheden
Bij elke stap zijn er verschillende bouwstenen die kunnen bestaan uit:

- Wat hiervoor gebeurde (achtergrondinformatie)
- Weetjes
- Praten (vragen om in gesprek te gaan)
- Doen (iets maken, een spel enz.)
- Lied (te vinden op de website)

Men kan zelf kiezen welke verwerkingen men wil doen, wat past bij het kind of de groep, en de hoeveelheid tijd.

Uitvoering
Het bijbelverhaal is zwart op wit gedrukt. Alle verder informatie, opdrachten, enzovoort, staan in zwart op een licht gekleurde ondergrond met soms een erg klein lettertype.

Bijzondere gegevens
Bij sommige verhalen hoort een lied. De liederen zijn te vinden op: https://www.debijbel.nl/samenleesbijbel-junior/liedjes Hier kun je naar het lied luisteren, de tekst lezen en meezingen.
Deze uitgave heeft het NBG in samenwerking met JOP (Jong Protestant) ontwikkeld.
Voor 8-12 jarigen is er de Samenleesbijbel of Bijbel in gewone taal voor jou