Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Voorleesbijbel (deel 1)
€29,95

Verhaalstijl

De bijbelverhalen worden in de volgorde van de Bijbel verteld. De tekst is eigentijds, soms wat speels, met korte alinea’s. Moeilijke woorden zijn vervangen voor woorden die kinderen kennen. Elk verhaal beslaat 5 of 6 pagina’s en is verdeeld in ongeveer vijf stukken, zodat er meerdere korte verhalen ontstaan. De verhalen zijn zo geschreven dat je in tien minuten het verhaal beeldend en duidelijk kunt voorlezen.

Visie auteurs

De bijbelverhalen worden al eeuwenlang doorgegeven en Gods liefde voor de mensen staat daarin centraal. In het voorwoord nemen de auteurs je mee naar de ervaring uit je eigen jeugd: welk bijbelverhaal was vroeger jouw favoriet? Welk gevoel had je als de Bijbel aan je voorgelezen werd? De auteurs willen je hiermee aanmoedigen om kinderen niet alleen voor te lezen om hun bijbelkennis en taalontwikkeling te stimuleren, maar ook om bewust bezig te zijn met het creëren van een positieve jeugdherinnering rond de Bijbel.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie

De aansprekende tekst en kleurrijke illustraties maken deze kinderbijbel zeer geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 5 jaar. Zelf lezen vanaf ongeveer groep 4.

Vertelde verhalen

Oude Testament: 52

De verhalen staan in dezelfde volgorde als in de Bijbel en komen uit de bijbelboeken Genesis t/m Samuel. De verhalen worden beschreven zoals ze in de Bijbel staan. De wonderen en andere ingrijpende gebeurtenissen worden op een ontspannen manier beschreven, akelige details worden weggelaten.

De Voorleesbijbel bestaat uit drie delen van elk 52 verhalen. Dit is het eerste deel van deze serie. In de inhoudsopgave staat bij elk verhaal waar dit in de Bijbel te vinden is. Achterin de Voorleesbijbel staat informatie voor de voorlezer met per verhaal een korte toelichting, een bijbelverwijzing en de moeilijke woorden die vervangen zijn.

Illustraties

Bij elk verhaal staan 2 à 3 pagina’s met kleurrijke, vrolijke illustraties waarin de emotie van het verhaal ondersteund wordt. De felle kleuren en het vleugje humor maken de illustraties uitnodigend om te bekijken.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school

Deze kinderbijbel is thuis goed te gebruiken, aan tafel of bijvoorbeeld voor het slapengaan. Maar ook voor de kinderkerk en in de klas is deze Bijbel heel geschikt.

Meer informatie

De Voorleesbijbel is een samenwerking tussen het Kerkgenootschap der Zevendedagsadventisten en het Nederlands Bijbelgenootschap.