Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Babybijbel
€17,95

Verhaalstijl
De verhaalstijl is speels en eigentijds. Moeilijke woorden worden vermeden. Er worden korte zinnen gebruikt met herkenbare beelden voor baby’s en peuters. De verhalen worden vanuit de volwassene verteld.

Extra informatie
Elk verhaal wordt gevolgd door een bekend kinderliedje, waarvan de woorden zijn aangepast aan het verhaal. Het liedje is een aanvulling op het verhaal.

Visie auteur
De auteur schetst een liefdevol beeld van God. Het kind mag plezier hebben in de schepping. Het kind mag zich veilig en geliefd voelen bij God die alles maakte.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
Verhaalstijl en woordgebruik sluiten aan bij de leef- en belevingswereld van heel jonge kinderen, geschikt voor kinderen vanaf 4 maanden. Er wordt gebruikgemaakt van alledaagse beelden, waardoor het verhaal heel dicht bij het kind wordt gebracht.

Vertelde verhalen
Er staan zeven verhalen in de Babybijbel: God maakte alles; God gaat met je mee (Abraham); Maak muziek voor de Heer (een psalm); De geboorte van Jezus; Jezus zegent de kinderen; De goede Herder; De storm op het meer. Er is geen inhoudsopgave.

Illustraties
In de Babybijbel zijn de illustraties net zo belangrijk als de verhalen. De illustraties zijn in zwart-wit, zodat ook heel jonge kinderen de plaatjes goed kunnen zien. Bij ieder verhaal staan minimaal drie illustraties. De illustraties zijn speels, expressief en illustratief. Er is veel te zien en te bespreken aan de hand van de platen. Jezus wordt afgebeeld als klein kindje en als volwassene.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school
De Babybijbel is geschikt om voor te lezen en de plaatjes te bekijken.                       

Uitvoering
De Babybijbel is gemaakt van dik karton.