Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Bijbel voor de allerkleinsten
€19,99

Verhaalstijl
Eenvoudige korte tekst bij illustraties. De korte tekst vertelt samen met de illustraties de kern van het bijbelverhaal op een speelse manier. Hier en daar is het woordgebruik wat moeilijk voor peuters (koopmannen, tempeldienaar). De vertelde bijbelverhalen vormen samen een doorgaand verhaal dat de grote lijn van de bijbel weergeeft. De auteur blijft dicht bij de bijbeltekst en voegt geen verklarende uitleg toe.

Extra informatie
Een uitgebreid register met uitleg over woorden, personen en begrippen. Met paginaverwijzing.

Visie auteur
De auteur beschrijft God als de Schepper van mensen. Hij houdt van mensen, zorgt voor hen en vergeeft ze wanneer zij fouten maken. Jezus wordt beschreven als de Zoon van God, die de mensen wil leren wie God is en hoeveel Hij van de mensen houdt. Het sterven van Jezus wordt sober verteld maar het is niet duidelijk waarom Jezus wordt gedood. Na zijn opstanding geeft Jezus zijn leerlingen de opdracht zijn boodschap verder te vertellen.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
De tekst en enkele verhalen zijn voor peuters wat moeilijk. Deze kinderbijbel is door de aansprekende illustraties en de doorgaande verhaallijn ook geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 10 verhalen
Nieuwe Testament: 10 verhalen 

Oude Testament: tien verhalen over de schepping, Noach, Abraham, Jozef, Mozes, Jozua, David, Jona, Daniel en Nehemia. De verhalen over Daniël en Nehemia worden op een creatieve wijze gebruikt om over de geschiedenis van het volk Israël te vertellen. 
Nieuwe Testament: tien verhalen over de geboorte van Jezus, Jezus groeit op, Jezus’ vrienden, de verlamde man, het bootje in de storm, de Samaritaan, gelijkenis van het verloren schaap, het Onze Vader, Jezus’ gevangenneming en kruisiging, Jezus’ opstanding.

In 'Een gebed voor elke dag' legt Jezus het wereldwijd bekende 
'Onze Vader' uit aan zijn leerlingen. Door dit verhaal worden de losse geschiedenissen uit het Nieuwe Testament verbonden tot één geheel. 
De bijbelgedeelten van de vertelde verhalen worden niet vermeld. 
Met inhoudsopgave.

Illustraties
Deze peuterbijbel steunt op de illustraties op alle pagina's, getekend in een wat stilistische stijl ('plaktechniek'). Tekst en illustraties vullen elkaar aan en vertellen samen het verhaal. De helder gekleurde illustraties zijn vrolijk en aansprekend. De emoties op de gezichten zijn duidelijk herkenbaar.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/(zondags)school
Door de korte tekst en de aansprekende illustraties is deze kinderbijbel heel geschikt om samen met een ouder/opvoeder te 'lezen' en te bekijken. Het is meer een kijk- dan een luisterboek. Ouders/opvoeders kunnen hun eigen geloofsvisie verwoorden omdat de tekst kort is en de illustraties uitnodigen om verder te vertellen.

Uitvoering
De tekst is afgedrukt in een grote, duidelijke letter.
De eerste pagina bevat een illustratie om de namen van gever en ontvanger in te vullen.
De Bijbel voor de allerkleinsten wordt  ook uitgegeven in combinatie met het boekje Mijn eerste gebeden: eenvoudige gebeden voor jonge kinderen. De gebeden zijn gegroepeerd rond thema’s als ochtend, spelen, gaan slapen, enzovoort. 

Meer informatie