Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Onze peuterbijbel
€10,50

Verhaalstijl
In maximaal vier korte, eenvoudige zinnen wordt de kern van het bijbelse verhaal weergegeven. Het taalgebruik sluit goed aan bij een peuter: ‘“Kom bij Me,” zei Jezus, “en geef Me een knuffel!”’ ‘“De hemel is ook voor jou, kleintje.”’ Ieder verhaal eindigt met een opdracht, waardoor de peuters actief bij het verhaal betrokken worden en niet alleen maar stil hoeven te luisteren.

Visie auteur
‘Een kinderbijbel waarbij van alles te beleven valt voor peuters. Aanwijzen, kietelen, knuffelen en zingen – kinderen worden actief bij de verhalen betrokken. Zo ervaren ze dat God van hen houdt.’

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
Heel geschikt voor peuters, omdat ze met bewegingen en activiteiten volop bij de betekenis van het verhaal betrokken worden en zo het verhaal niet alleen horen, maar ook beleven.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 11 verhalen
Nieuwe Testament: 11 verhalen

De verhalen uit het Oude Testament gaan over de schepping, de geboorte van Isaak, Noach, Jozef, Mozes, Ruth, Hanna, Samuel, David, Ester en Daniël.
De verhalen uit het Nieuwe Testament gaan over de geboorte van Jezus, de twaalfjarige Jezus, Jezus stopt de storm, de goede Herder, vijf broden en twee visjes, Jezus en de kinderen, Zacheüs, Jezus is bij me, bidden en in de hemel.Over de kruisiging en opstanding wordt niet gesproken.

Bij ieder verhaal staat een tekstverwijzing.

Illustraties
Kleurrijke, uitgebreide, vrolijke illustraties die het verhaal ondersteunen en aanvullen. Er is veel te zien.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk en (zondag)school
Goed om samen met je peuter of in een peutergroep het verhaal te lezen, te bekijken en de activiteiten te doen.

Uitvoering
Kartonboek met gewatteerd omslag.