Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
Startersbijbel
€10,99

Verhaalstijl
Korte, in beschrijvende stijl vertelde verhalen, die dicht bij de kern van het oorspronkelijke bijbelverhaal blijven. Heel beknopt worden de hoofdzaken van het verhaal weergegeven. Moeilijke woorden zoals ‘slavernij’, ‘gezegend’ en ‘paniek’ worden niet uitgelegd.

Visie auteur
God heeft de wereld gemaakt en alles wat daarin is. Hij heeft een belofte aan Abraham gedaan en is die belofte nagekomen. In Jezus heeft God zijn kracht en liefde laten zien. De wonderen die Jezus deed, laten zien dat Hij God is. God is groot en Hij doet wat Hij belooft.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
De verhaalstijl en het woordgebruik sluiten aan bij oudere kleuters. De zeer beknopte wijze van beschrijven geeft ouders de mogelijkheid om zelf iets meer van het verhaal te vertellen, passend bij de leeftijd van het kind. De illustraties sluiten aan bij oudere peuters en kleuters.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 10 verhalen
Nieuwe Testament: 10 verhalen

Oude Testament: Schepping, Noach, Belofte aan Abraham, De droom van Farao, Mozes en de prinses, Het wonder bij de Rode Zee, David en Goliath, Esther, Daniël in de Leeuwenkuil, Jona en de Walvis.
Nieuwe Testament: Jezus is geboren, De bruiloft in Kana, Een gat in het dak, Vijf broden en twee vissen, Jezus stilt de storm, Jezus en de kinderen, Meisje wordt wakker, Zacheüs, Jezus sterft aan het kruis, Jezus leeft.

Illustraties
Realistische, vriendelijke tekeningen, waarbij de emotie van de gezichten af te lezen is. De illustraties ondersteunen het verhaal.

Bruikbaarheid
Geschikt om thuis voor te lezen en er iets meer bij te vertellen.

Uitvoering
Kartonnen boekje met afgeronde hoeken en een handvat om het boek te dragen. zwarte tekst op gekleurde ondergrond.