Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission
 
De (onofficiële) Bijbel voor Minecrafters
€14,99

Verhaalstijl
Geen standaard kinderbijbel. Bekende bijbelverhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament worden verteld aan de hand van tekstblokken en spreekwolkjes. De tekst in de blokken blijft dicht bij de grondtekst en is vormgegeven met een gamelettertype. De tekst in de spreekwolkjes is een vrijere interpretatie van de bijbelteksten. De verhalen zijn geschreven in hedendaags Nederlands en zijn beeldend gemaakt met illustraties gebaseerd op de Minecraft-wereld. De vrijere interpretaties in de spreekwolkjes komen dichtbij de belevingswereld van tieners. Waar bijvoorbeeld in het tekstblok staat: ‘In het begin maakte God de hemel en de aarde’, staat in het spreekwolkje: ‘We beginnen met een hele grote knal.’ Bij het verhaal van Noach in de ark staat er bijvoorbeeld in de spreekwolkjes: ‘Ik ben mijn tandenborstel vergeten’ en ‘Is er nog iemand zeeziek?’ Deze bijbel heeft weinig tekst, maar veel illustraties die uitnodigen om de verhalen na te bouwen in je eigen Minecraft-wereld.

Visie auteur
In het voorwoord wordt verteld dat Minecraft een game is waarbij je moet leren omgaan met bouwers en slopers. Ook Jezus had te maken met vrienden/bouwers en slopers. De auteur zegt hierover het volgende: ‘Deze Bijbel laat je op een nieuwe manier in de oude verhalen kruipen. Verhalen van God en mensen, van mensen onderling. Verhalen van vrienden en slopers. Je kruipt in de verhalen van helden, van vertrouwen, van verdriet en troost. Jezus had ook vrienden, hij kwam ook slopers tegen. En in zijn verhaal gaan de slopers erg ver.’

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
Minecraft is het populairste spel onder 8-14-jarigen. Deze kinderbijbel sluit dan ook aan bij kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.
De Minecraft-bijbel is vooral geschikt voor tieners die voorkeur geven aan kleinere stukken tekst en die graag zelf met Minecraft aan de slag gaan. Deze bijbel geeft inspiratie om de verhalen uit de bijbel zelf na te bouwen in een eigen Minecraft-wereld.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 16 verhalen
Nieuwe Testament: 13 verhalen

Met inhoudsopgave

Illustraties
Alle verhalen zijn in weergegeven in de Minecraft-wereld. Per bladzijde worden er één tot drie verschillende situaties geïllustreerd in aparte donkergroene kaders. Tekst en illustraties vullen elkaar aan. Enkele verhalen hebben zelfs nagenoeg geen tekst.

Bruikbaarheid thuis, kinderkerk/zondagsschool
Dit boek is vooral geschikt om zelf te lezen. Het nodigt uit om zelf in het spel Minecraft de verhalen uit de bijbel te gaan nabouwen, alleen of met anderen.