Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission

Bijbelvertalingen

De bijbeltekst is door de loop der eeuwen op verschillende manieren vanuit de oorspronkelijke talen in het Nederlands vertaald. Enkele vertalingen zijn heel geschikt voor tieners en jongeren om zelf of met elkaar te lezen. Maar ook zijn deze vertalingen geschikt voor oudere mensen die de Bijbel willen leren kennen.

 

Bijbel in Gewone Taal (BGT)
Dit is op dit moment de nieuwste vertaling. Het is een vertaling vanuit de grondtekst en er is gebruik gemaakt van korte begrijpelijke zinnen. Daardoor is het makkelijker te lezen en te begrijpen.

Digitaal lezen: lees-ervaar/bijbelteksten
Meer informatie: bijbelingewonetaal.nl

 

Groot Nieuws Bijbel
Deze vertaling is oorspronkelijk bedoeld voor niet-kerkelijke lezers. Daardoor is deze vertaling voor veel (jonge) mensen goed te begrijpen. Er is ook een speciale jongereneditie.

Meer informatie: Nederlands Bijbelgenootschap

 

Nieuwe Bijbel Vertaling (NBV)
De Nieuwe Bijbel Vertaling wordt in de meeste kerken in de kerkdiensten gebruikt. Maar hij is ook bedoeld om persoonlijk te lezen. Veel mensen vinden deze vertaling prettig om te lezen. Ook omdat de vertaling een mooie stijl heeft die past bij de oorspronkelijke sfeer van de Bijbel.

Digitale versie: Nieuwe Bijbel Vertaling online
Meer informatie: www.nbv.nl/

 

Herziene Statenvertaling (HSV)
De Herziene Statenvertaling is een restauratie van één van de oudste Nederlandse bijbelvertalingen, de Statenvertaling. Hierbij zijn verouderde woorden en uitdrukkingen vervangen door meer hedendaagse woorden en begrippen. Ook is nieuwe informatie over de oorspronkelijke teksten verwerkt. De oorspronkelijke interpretatie van de Statenvertalers is zo veel mogelijk gehandhaafd.

Digitale versie: Herziene Statenvertaling
Meer informatie: www.statenvertaling.nu

 

BasisBijbel (De Bijbel in makkelijk Nederlands)
De BasisBijbel is een hervertelling van de Statenvertaling in makkelijk Nederlands. De zinnen zijn kort en het woordgebruik is eenvoudig maar niet kinderachtig. De auteur heeft deze hervertelling geschreven, onder andere met het oog op lezers met dyslexie.

Digitale versie: www.basisbijbel.nl
Meer informatie: www.basisbijbel.nl


 

Het Boek 
Deze uitgave is een hervertelling van de Bijbel, geschreven in modern Nederlands met taal, woordspelingen en uitdrukkingen van vandaag. Hierdoor is de tekst voor vrijwel iedereen goed te begrijpen.

Digitale versie: Het Boek online