Winkelwagen 0 producten / € 0,00
Ark Mission

Over deze site


Ruim tien jaar is de site www.kinderbijbels.nl, het digitale kenniscentrum voor kinderbijbels, nu operationeel. Inmiddels zijn er rond de 150 besprekingen van in de verkoop zijnde Nederlandstalige, kinder- en jeugdbijbels, en dvd’s op de site te vinden. De website heeft veel bekendheid gekregen. Ouders, grootouders, leerkrachten, leerkrachten in opleiding op HBO's en universiteit, kinderwerkers, predikanten, priesters en anderen die al dan niet beroepsmatig een relatie hebben met kinderbijbels (waaronder de boekhandel) raadplegen de site regelmatig vanwege de hoge mate van volledigheid, overzichtelijkheid en goede beoordelingen.

Besprekingen

Op de website nemen we kinderbijbels en boeken met bijbelverhalen op die de inhoud van de gehele bijbel minimaal in grote lijn weergeven; van de schepping tot en met in ieder geval het paasevangelie.
Binnen deze categorieën worden ook beeld- en geluiddragers en apps uitgegeven. Het aanbod binnen beeld- en geluiddragers is nu nog beperkt; we trachten hiervan alle uitgaven op de site te zetten.
Er worden ook veel boeken uitgegeven met verhalen die gedeelten van de Bijbel beslaan. Dit aanbod is zo groot dat het niet mogelijk is die uitgaven op de website op te nemen.

Andere activiteiten

In het verlengde van de website verzorgen we ook workshops en lezingen over het kiezen van een geschikte kinderbijbel. Hiervoor stelt de redactie een assortiment kinderbijbels samen zodat bezoekers van de workshops de verschillen tussen de diverse uitgaven kunnen bekijken.

Verzoeken om recensie-exemplaren

Graag ontvangen wij ook recensie-exemplaren van nieuwe kinderbijbels en gewijzigde herdrukken, direct bij het verschijnen. Zo kunnen wij snel zorgen voor een up to date bespreking op de site.

Wanneer u vragen hebt of meer informatie wenst, kunt u contact met ons opnemen via info@kinderbijbels.nl.